Rada kvality ČR, Řídící výbor Programu Česká kvalita a Institut pro testování a certifikaci v říjnu oznámily přijetí značky ITC certifikovaná kvalita do Programu Česká kvalita. Pro české spotřebitele to znamená, že se jim dále rozšíří možnost nakupovat zboží a služby s objektivně a nezávisle ověřenou kvalitou, což je zvlášť důležité v době, kdy dramaticky stoupá počet odhalených zdraví a životu nebezpečných výrobků na českém trhu.
Rada kvality ČR, Sdružení pro oceňování kvality a Centrum excelence při České společnosti pro jakost dnes uspořádaly setkání firem a organizací, které byly oceněny v uplynulých 20 letech v programech Národní ceny kvality ČR.
V Hradci Králové se setkali zaměstnavatelé z královéhradeckého a pardubického kraje, kteří ve své firemní praxi prověřili kvalitu Národní soustavy kvalifikací (NSK) nejen při získávání nových zaměstnanců.
Když si člověk pochutná, je mu dobře, a víc nepotřebuje. Lépe se mu pracuje, i stres zvládá s větším přehledem. Výrobci českých potravin to vědí, i když to nevykřikují na každém rohu. Ostatně i trh to ví, proto roste celospolečenská poptávka po tom, co je kvalitní, chutné i zdravé. Cena sice patří stále k významnému prvku při posuzování, zda si člověk koupí to či ono, ale není již zdaleka jen rozhodující. Své místo má stále více chuť, a ta se nedá ošidit.
Rada kvality ČR, Řídicí výbor Programu Česká kvalita a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR seznámily před nedávnem veřejnost s výsledky průzkumu pojmenovaného Známe rizika nákupu spotřebního zboží? Z výsledků dotazování vyplývá, že čeští zákazníci nejsou dostatečně seznámeni se všemi zdravotními a bezpečnostními riziky, které může nákup spotřebního zboží přinést.
Stoupajícímu zájmu tuzemských spotřebitelů nevychází trh vždycky férově vstříc. Někdy vydává cizí zboží za domácí, jindy klade víc důraz na nízké náklady a cenu. Proto je tak důležité, aby kupující vždy věděl, co vybírá a za co utrácí své peníze. Značka Český výrobek mu orientaci v obchodech usnadňuje. Hovořili jsme o tom s ředitelem společnosti Český výrobek Ing. Leo Kolečkářem.
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...