Stále víc spotřebitelů vybírá zboží v obchodech podle jeho původu. Češi jednoznačně dávají přednost domácím potravinám i dalším českým produktům. Důvodem je nejen nejlepší poměr mezi hodnotou a cenou, ale i snaha dát práci tuzemským firmám. Dokládá to úspěšně se rozvíjející projekt Český výrobek.
Hovoříme s ředitelkou Regionální agrární komory Jihočeského kraje ing. Hankou Hricovou.
Český institut pro akreditaci, o. p. s., (ČIA) je jediný národní akreditační orgán České republiky notifikovaný Evropskou komisí v souladu s nařízením (ES) č. 765/2008. Jako nezisková organizace založená státem ČIA vznikl 1. července 1998. Ministerstvo průmyslu a obchodu svým rozhodnutím pověřilo ČIA prováděním akreditace v souladu s § 15 zákona č. 22/1997 Sb. ČIA je pověřen k provádění akreditace subjektů posuzování shody podle harmonizovaných ISO norem a dalších dokumentů stanovujících akreditační požadavky.
Slavnostní vyhlášení a předání cen „ČESKÁ CHUŤOVKA 2013“ pod záštitou Milana Štěcha, předsedy Senátu, se uskutečnilo ve čtvrtek 17. října 2013 v Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR. Plakety a diplomy opravňující pyšnit se značkou Česká chuťovka a Dětská chuťovka převzalo celkem 54 výrobců, kteří uspěli se 127 výrobky. Historicky prvním titulem Rytíř české chuti byl dekorován držitel Českých chuťovek ze všech dosavadních ročníků František Janíček, spolumajitel uzenářské firmy z Židlochovic.
Prestižní cena TOP Odpovědná firma 2013 ─ Pracoviště budoucnosti, kterou pořádá a uděluje platforma Byznys pro společnost, má od včerejšího slavnostního večera ve Slovanském domě svého vítěze. Stala se jím společnost Tchibo Praha, která ocenění získala za inovativní projekty zaměřené na péči o lidské zdroje a podporu spokojenosti a rozvoje zaměstnanců v kontextu společensky odpovědného chování firmy. Hlavní cenu kategorie „Pracoviště budoucnosti 2013“ převzaly Martina Ježková, HR Director Tchibo Praha a Lenka Mašková, Corporate Responsibility Manager Tchibo Praha.
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. v Praze-Ruzyni je od 1. září 2013 koordinátorem evropského konsorcia sdružujícího výzkumné organizace, university a malé a střední podniky ke společnému řešení projektu 7. rámcového programu Evropské unie s názvem „Integrovaný přístup k rozšíření genetického základu, zvýšení resistence, zlepšení agrotechniky a způsobu zpracování minoritních obilovin s cílem jejich širšího využití pro lidskou výživu v Evropě“. Řešení projektu, který bude prezentován pod akronymem HealthyMinorCereals, se účastní po dobu pěti let celkem 16 partnerů z deseti států (Česká republika, Velká Británie, Turecko, Švýcarsko, Řecko, Estonsko, Rakousko, Polsko, Německo a Maďarsko).
Byl to mimořádný zážitek. Nakladatelský dům Grada uspořádal 11. září v Praze tiskovou konferenci, na níž představil, jaké zajímavé tituly do konce tohoto roku vydá. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Vystupující aktéři včetně několika autorů byli rychlí, dynamičtí a časově úsporní. Přesto dokázali sdělit vše, co bylo v plánu. Za hodinu čistého času jsme se dověděli spousty informací nabitých emocemi, vtipem i zaujetím pro věc. Bylo to velmi poutavé divadlo, nikdo neusínal a všichni jsme hořeli zvědavostí. Co mne ještě zaujalo, bylo oblečení přítomných odbornic. Osobnosti, o nichž by si leckdo myslel, že jsou to introverti a knihomolové neznající nic víc než písmenka na papíru, byly oděny s šarmem, vkusem a nápaditostí. Takže to celé dění byla tak trochu i módní přehlídka. Což vůbec neškodilo. Ženskému osazenstvu Grady to totiž náramně...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...